• Szkoła cukiernictwa.

Symbol: 9788381440400-0
89.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 13
Poczta Polska 13
Paczkomaty InPost 13
DPD Pickup odbiór w punkcie 13.69
L GLS 14.5
Kurier Inpost 15
Kurier DPD 16
L DPD 16.5
Kurier DPD (Pobranie) 20
L DPD pobranie 23.99
Dostępność 11 szt.
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 727 943 915

Zostaw telefon
Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.
Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.
Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.
"Trudno się oprzeć tej książce. Klasyka cukiernictwa krok po kroku, a w roli przewodników szefowie kuchni i nauczyciele ze słynnej szkoły Le Cordon Bleu. Nawet ja uwierzyłem, że dam radę! I tego Wam również życzę!"
Bartek Kieżun - Krakowski Makaroniarz, dziennikarz i autor książek kulinarnych
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci