• Szkoła cukiernictwa.

Symbol: 9788381440400-0
Brak towaru
113,00 zł
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 13,00 zł
Poczta Polska 13,00 zł
Paczkomaty InPost 13,00 zł
DPD Pickup odbiór w punkcie 13,69 zł
G GLS 14,50 zł
L GLS 14,50 zł
Kurier Inpost 15,00 zł
G Paczkomat InPost 15,50 zł
Kurier DPD 16,00 zł
G Poczta Polska 16,50 zł
L DPD 16,50 zł
G DPD pobranie 19,99 zł
Kurier DPD (Pobranie) 20,00 zł
L DPD pobranie 23,99 zł
Dostępność 0 szt.
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.
Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.
Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.
"Trudno się oprzeć tej książce. Klasyka cukiernictwa krok po kroku, a w roli przewodników szefowie kuchni i nauczyciele ze słynnej szkoły Le Cordon Bleu. Nawet ja uwierzyłem, że dam radę! I tego Wam również życzę!"
Bartek Kieżun - Krakowski Makaroniarz, dziennikarz i autor książek kulinarnych
Stan:
Nowy
Wysokość produktu:
28
Szerokość produktu:
23
Seria:
Osprey
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym:
2.52
Wydawnictwo:
Jedność
Tytuł:
Szkoła cukiernictwa 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku
Autor:
Praca zbiorowa
Okładka:
twarda
Nośnik:
książka papierowa
Rok wydania:
2019
Język publikacji:
polski
Gatunek:
Ciasta, desery
Liczba stron:
512
Numer wydania:
1
Forma:
poradnik
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia w przeglądarce.